Reportáž: Letní Evropské hry Speciální olympiády 2014 – Antverpy (den jedenáctý 19. 9.) – Atletika, bocce, plavání, stolní tenis

ATLETIKA (Zpráva a foto H. Válková) – 19. 9. 2014

ATL 19 09 Pavel - tentokrát stříbrný za hod míčkemVědomi si posledních možností získat dobrá umístění jsme opět zvolili skupinovou strategii, jakožto součást psychické přípravy. Dopoledne závodili jen Pavel a Eliška, odpoledne pak ostatní čtyři v celé štafetě. Jelikož se z našeho vyhnálova (ovšem krásného stadiónu, dostatečného zázemí včetně obchůdků) nedá jet daleko, štafeta odjela na špionáž, jak se dělá evropská cyklistika při SO. Do této nepříliš vzdálené lokality totiž jezdí celkem frekventovaná doprava. To asi proto, že tam nikdo nejezdí. Cyklistika se odehrávala někde mezi bodláky a naše výprava tam byla vítána jako objevitelé, takže zasedli na kafíčko do VIP-ky. Kdypak mají naši olympionici šanci se dostat mezi VIP?

Na atletickém stadioně byl poprask, protože byl ohlášen příjezd královny Matyldy. A opravdu přijela příjemná dáma (styl lady Diana) ve sportovních legínách, vínově červeném svetříku, obklopena davem body-guardů, takže ulovit foto byl problém. Pozdravila se s gymnastkami, přišla na atletický stadion právě do prostoru vrhu koulí. Vše tam bylo vzhůru nohama, sportující moc klidu neměli. Eliška si sice s královnou potřepala rukou, ale vlastní soutěž se jí moc nepovedla. To, že dodržela pravidlo fair-play (maximálního úsilí), se jí vyplatilo, protože původní vítězka se od předchozího dne zlepšila o zázračný metr třicet (výkon skupiny byl kolem 4.90 m – viz foto) a logicky zde bylo její DQ, což Elišku vyneslo na 3. místo. Pak bodoval Pavel v běhu na 50 m a díky jeho velmi rozvážnému startu – přes překvapivý finiš – mu 3. místo uniklo. Ze čtvrté červenožluté stužky měl ohromnou radost. My také.

Odpoledne jsme věnovali veškerou pozornost štafetě. Předávky – perfektní, rychlost adekvátní našim možnostem. Přes zlepšení času od kvalifikace unikl bronz o pár setin. Z toho je vidět, že SO jsou opravdu sportovní soutěže a ne nějaká “rozdávačka”. Přesto byl z toho náš tým dost smutný, opravdu makali.

Úplně posledním želízkem v ohni byl Pavel v hodu míčkem. Bylo jasné, že by mohl mít jistou medaili, pokud by měl platné pokusy, neboť jeho výkonnostní a věková skupina byla obsazena jen 3 závodníky. I když postupoval s nejhorším kvalifikačním výkonem, dal ze sebe všechno, zlepšil se téměř o 2 metry a dostal se na stříbrnou pozici. Osobně nemám radost jen ze stříbrné pozice, ale z toho, že 2 místo je vybojované “přeskočením” lepšího závodníka z kvalifikace. Ocenění na stupních vítězů bylo fantastické. Spíkr na stadionu ohlásil jeho dnešní, jubilejní, 50. narozeniny. Hudba hrála HAPPY BIRTDAY, celý stadion povstal a zpíval také. Krásné a jistě nezapomenutelné jubileum.

Rozloučení s volontéry, šéfy atletiky, sportovci předali dárečky a dále už tradičně: autobus, večeře. Na dámském bungalovu pak vyhodnocení, občerstvení s jedním pivem či kolou, zákusky z nakradených sušenek u snídaně a hlavně – belgické exkluzivní sušenky, které nám dala naše paní Špičková. Vynikající.

Další plán a kontakt: odpočinek, příprava na závěrečný ceremoniál, balení. Přiletíme v neděli 21. cca kolem 18 hod. z Bruselu do Prahy, Terminal 2. Je otázka, jaká bude možnost poslat mailem zprávy. I když oheň ještě hoří, vše už je vypnuto, uklizeno. Otevřena bude po ceremoniálu ukončení her závěrečná diskoška. Všichni se na ni těší, stejně tak se těší už i domů.

Očekávejte i zprávu na Radiožurnálu 2 – kolem 9. hod. Rozneste tyto zprávy i dále.

BOCCE (Zpráva a Foto Julka Wittmannová) – 19. 9. 2014

B Oslavný drink v centru AntverpDnešní den byl posledním, kdy jsme po snídani nasedali na autobus, který nás odvážel na Expo Antverpy na naše sportoviště.

Hra dnes čekala už pouze na Jakuba Leta, který v 11.05 hod nastoupil do boje o zlato ve své divizi 12 s hráčem z Kypru. Bojoval ze všech sil, my jsme z tribuny povzbuzovali, ale přesto se mu vyhrát nepodařilo, prohrál 12:5 a domů si veze další stříbrnou medaili, tu přidal ke zlatu z týmů a bronzu dvojic!

Naše výkony jsme šli oslavit do centra Antverp jedním „malým“ belgickým pivem! A naše bilance? Domů vezeme (jmenovitě):

Lucie Kvaková – zlato z týmů, bronz z párů a 4. místo v jednotlivcích
Veronika Lišková – zlato z týmů, bronz z párů a zlato z jednotlivců
Jakub Let – zlato z týmů, bronz z párů a stříbro z jednotlivců
Jaroslav Peřina – zlato z týmů, bronz z párů a stříbro z jednotlivců

ANO, POČÍTÁTE DOBŘE! MÁME CELKEM 7X MEDAILOVÉ UMÍSTĚNÍ!

PLAVÁNÍ (Zpráva a FOTO Jana Boubínová) – 19. 9. 2014

OHEŇ - Pavel se ještě chystá ke startuDneska ráno jsme naposledy nasedli do autobusu, který nás odvezl k bazénu. Protože dopoledne bylo před závody trochu času, vyrazili jsme ještě do olympijské vesnice, abychom skončili všechna vyšetření na Zdravém atletovi. Za odměnu si naši sportovci odnesli krásné boty od Nike, jen Pavel, na kterého se boty nenašly, dostal místo nich tři páry ponožek.

Všichni i s novými botami jsme se vrátili na bazén, kde čekal Járu poslední závod, 200m znak. Fandili jsme tak strašně moc, že z toho bylo úplně nečekané zlato!

Takže celková bilance plavecké části naší výpravy je devět medailí. Pět zlatých (Marek dvě, po jedné Pavla, Pavel a Jára), jednu stříbrnou (Barunka) a tři bronzové (Aneta, Jára a Pavel). Pak ještě jedno sedmé místo (Pavla) a dvě diskvalifikace (Barča za nedodržení techniky a Aneta za předčasný start). Myslím, že jsme reprezentovali dobře, ne?

STOLNÍ TENIS (Zpráva a Foto Radek Vítek) – 19. 9. 2014

TT 06 Úspěšný tým stolních tenistů: 6 medailí z Evropských her SO.Poslední hrací den v pátek se dohrávaly soutěže ve dvouhrách žen, které byly zahájeny ve čtvrtek. V prvním dopoledním zápase zvítězila Petra Menšíková po bezchybném výkonu nad hráčkou z Rakouska 3:0 a v odpoledním zápase ji čekala zdatně smečující soupeřka z Velké Británie. Ta ovšem nepočítala, že útočnou hru zvolí také naše Petra a v dlouhotrvajících tvrdých výměnách se projevila větší úderová jistota naší Petry. Zvítězila sice opět 3 : 0, ale výsledek neodpovídá tvrdému boji o každý míček. Zlatá medaile naprosto zasloužená. Blahopřejeme, Petro.

V souboji o zlato v další výkonnostní skupině se utkala naše Jaromíra Dejlová s hráčkou ze Slovenska Emilkou Fabiánovou. Nejdelší zápas Evropských her v Belgii ve stolním tenisu pro sebe rozhodla s velkou dávkou štěstí sympatická reprezentantka Slovenska, stříbro získala naše Jaromíra Deylová.

Oslavy úspěšných stolních tenistů začaly společnou fotkou u olympijského ohně a pokračovaly při společném posezení sportovců stolního tenisu a atletiky.

Zítra se naše výprava vydá naposledy do Antverp, kde ji čeká závěrečný ceremoniál Evropských her. O jeho průběhu Vás budeme informovat – kdoví kdy, jelikož možnost užití internetu končí dne (pátek) o půlnoci.


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/specialol/html/stare/wp-includes/formatting.php on line 3964
Příspěvek byl publikován v rubrice Letní hry, Letní hry 2014. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/specialol/html/stare/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 821

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/specialol/html/stare/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 821

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/specialol/html/stare/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

1 komentář u Reportáž: Letní Evropské hry Speciální olympiády 2014 – Antverpy (den jedenáctý 19. 9.) – Atletika, bocce, plavání, stolní tenis

  1. Pingback: Nepřehlédněte | České hnutí speciálních olympiád

Komentáře nejsou povoleny.


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/specialol/html/stare/wp-includes/formatting.php on line 3964

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/specialol/html/stare/wp-includes/formatting.php on line 3964

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/specialol/html/stare/wp-includes/formatting.php on line 3964